Service- og vedligeholdelsesaftale på din leasingbil

AL Finans dækker dine omkostninger ved service og vedligehold.

Service- og vedligeholdelsesaftale hos os 

Når du leaser en bil, er det vigtigt, du overholder producentens forskrifter for service og vedligeholdelse. Med en service- og vedligeholdelsesaftale hos AL Finans, dækker vi alle omkostninger til normal service og vedligeholdelse. Det sker i henhold til producentens forskrifter samt reparation og udskiftninger som følge af normal slitage. 

Husk at overholde serviceterminerne 

Når du leaser en bil, er det dit ansvar som leasingtager, at den leasede bil serviceres og vedligeholdes i henhold til producentens forskrifter. Det vil sige, at du skal overholde de serviceterminer, der fremgår af bilens servicehæfte eller af bilens serviceindikator. Hvis ikke du overholder disse, så anses det som misligholdelse af kontrakten. Ved misligholdelse vil du blive faktureret de eventuelle udgifter, som AL Finans vil blive pålagt grundet dette. 

Hvad dækker service -og vedligeholdelsesaftalen?

En serviceaftale hos AL Finans dækker alle omkostninger til normal service og vedligeholdelse i henhold til producentens forskrifter. Det kan variere fra bil til bil, hvad forskrifterne indebærer. Det er derfor vigtigt, at du gør dig bekendt med lige præcis din bils service -og vedligeholdelseskrav. Er du i tvivl om, hvilke omkostninger vi dækker ved din specifikke bil, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 43244918.  

Hvad dækker service - og vedligeholdelsesaftalen ikke? 

En serviceaftale dækker som sagt alle omkostninger - dog med nogle undtagelser. Disse undtagelser er listet her. 

Serviceaftalen dækker ikke: 

 • Skader, hærværk, tyveri, karosseriarbejde, interiør, malerarbejde, polering og anden kosmetisk vedligeholdelse. 
 • Vedligeholdelse og reparation af ekstraudstyr, opbygninger, læssebagsmæk, audioanlæg, opdatering af GPS anlæg, telefonudstyr og lignende. 
 • Brændstofdrevet varmeanlæg (fyr). 
 • Hjulafbalancering - dog ikke i forbindelse med dækskift, hvis du har dækaftale.
 • Sporing (4 hjuls udmåling - dog ikke ved skift af dele, der er dækket af aftalen). 
 • Vedligeholdelse af glas, ruder, lygter, reflekser, spejle og lignende. 
 • Efterfyldning af olie og væsker mellem servicebesøg. 
 • Dæk - medmindre der er indgået en særlig aftale herom. 
 • Punktering eller skader på dæk og fælge. 
 • Reparationer der kan henføres til vild og unødvendig hård kørsel. 
 • Erstatningsbil, transport til og fra værksted.  
 • Biler der anvendes til motorsport, taxikørsel, køreskole, kurertransport eller udlejning - med mindre der er indgået en særlig aftale herom. 

Hvad koster en service -og vedligeholdelsesaftale hos AL Finans? 

Er din bil leaset som operationel leasing gennem AL Finans, vil en service -og vedligeholdelsesaftale som oftest være en del af dine månedlige leasingydelse. Har du derimod leaset som finansiel leasing, så er service - og vedligeholdelsesaftalen et tilvalgsprodukt du kan tilkøbe din leasingaftale. Har du spørgsmål til, om din leasingaftale indeholder en service - og vedligeholdelsesaftale, eller ønsker du at tilføje den til din nuværende leasingaftale - så kontakt os på telefon 43244918

Har du yderligere spørgsmål vedrørende service- og vedligeholdelsesaftalen, er du velkommen til at kontakte AL Finans på telefon 43244918 eller ved at sende en mail til teknisk konsulent Henry Stripp på hs@al-finans.dk