Få styr på afleveringen af din leasingbil med disse tips

Vi guider dig til en gnidningsfri tilbagelevering

Når din leasingperiode slutter, kan du vælge at købe din leasingbil eller at aflevere den tilbage til leasingselskabet. Vælger du sidstnævnte, er der en række ting, du selv kan gøre for at sikre at afleveringen foregår så gnidningsfrit som muligt. 

Forberedelse inden aflevering af leasingbilen

Når din leasingperiode er ved at nå sit udløb, skal du begynde at forberede dig til afleveringen af bilen. Her skal du tage stilling til følgende: 

  1. Start med at gennemlæse din leasingkontrakt. Her står der mere omkring aflevering af bilen, hvor mange kilometer du må køre og generelle krav til bilens stand og skader. 
  2. Gennemgå bilen grundigt for skader. Nogle mindre skader kan være acceptable og andre ikke.
  3. Overvej om det er nødvendigt at få bilen gennemgået af en mekaniker. Mekanikeren kan finde eventuelle skader, der kan være nødvendige at få repareret inden aflevering. 
  4. Aftal tid og dato for aflevering af bilen med leasingfirmaet. 

Rengøring og vedligehold af leasingbilen

  1. Bilen skal være ren både inde og ude. Få evt. professionel hjælp til at rengøre bilen grundigt. 
  2. Kontrollér at alle funktioner i bilen virker som de skal. 
  3. Tjek om serviceeftersyn på bilen er udført i henhold til leasingkontrakten.  

Få styr på bilens dokumenter og tilbehør

Inden afleveringen skal du have styr på bilens tilbehør og dokumenter. Du skal derfor finde bilens servicebog, brugervejledningen og registreringsattest frem. Disse skal du også bruge ved aflevering af bilen. Har du fået ekstra tilbehør med bilen som fx en ekstra bilnøgle, hjulkapsler, navigation eller andet, så skal du også huske at aflevere dette medmindre andet fremgår af leasingaftalen. 

Afleveringen af bilen

På dagen for aflevering af leasingbilen møder du op med din klargjorte leasingbil på det aftalte tidspunkt. Her bliver bilen nu gennemgået sammen med en repræsentant fra leasingfirmaet. Du modtager derefter en skriftlig bekræftelse på bilens tilstand og de evt. ekstra omkostninger forbundet med fx skader eller overkørte kilometer. 

Du skal ligeledes huske at få en slutafregning eller bekræftelse på, at alle forpligtelser i forbindelse med leasingaftalen er afsluttet.  

Kontakt dit leasingselskab for yderligere spørgsmål

Ovenstående er blot et eksempel på en sædvanlig proces for aflevering af leasingbil. Det er altid vigtigt at læse din leasingaftale grundigt igennem. Selve processen for aflevering af leasingbil, kan nemlig varierer alt efter hvilket leasingselskab du har. Er du i tvivl om noget vedr. din leasingbil, kan du altid kontakte dit leasingselskab for yderligere afklaring. 

Ønsker du at privatlease en bil, kan du med fordel se vores leasingbiler på siden her.

Relaterede artikler