Splitleasing

Del leasingomkostningerne mellem privatperson og virksomhed.

Hvad er splitleasing?  

Kører dine medarbejdere mere erhvervskørsel end privat? Vil du give dem muligheden for at køre i en bedre bil, end hvad der ellers ville være råd til i privaten? Så kan en splitleasingaftale hos AL Finans være noget for jer.

Splitleasing er en leasingform, hvor privatpersonen og virksomheden deler leasingomkostningerne. Bilen må bruges både privat og i arbejdsøjemed. AL Finans tilbyder splitleasing i samarbejde med Splitleasing Danmark

Hvordan skelnes der mellem privat- og erhvervskørsel 

Medarbejderen der kører i leasingbilen, skal ved hjælp af en kørebog registrere hver gang han eller hun kører i bilen. Det skal registreres om bilen bruges privat eller i forbindelse med arbejdet. Her er en elektronisk kørebog at anbefale. Med en elektronisk kørebog kan medarbejderen nemt og enkelt registrere ved begyndelsen af hver tur, om der køres private eller arbejdsrelaterede ærinder. Vælger du splitleasing gennem AL Finans, vil der være krav om en elektronisk kørebog. 

Splitleasing fordele og ulemper 

Om splitleasing er en god idé eller ej, afhænger af hvor ofte medarbejderen bruger bilen privat og hvor ofte i forbindelse med sit arbejde. Jo mindre bilen bruges privat, jo lavere bliver den månedlige ydelse. Hvis bilen bruges meget privat, fx til at køre på en lang ferie, vil den månedlig ydelse blive højere i den periode. Har medarbejderen meget privatkørsel, vil det ofte være en god idé at vælge en anden leasingform.

Fordele ved splitleasing

En af fordelene ved splitleasing er, at medarbejderen ikke bliver beskattet af bilen. Det gør medarbejderen ikke, da han eller hun selv betaler den private kørsel og virksomheden betaler erhvervskørslen. Splitleasing gør det også muligt at vælge en bedre bil, da medarbejderen ikke selv skal betale for hele den månedlige ydelse. En optimal fordeling på splitleasing er 25% privatkørsel og 75% erhvervskørsel. Splitleasing er en oplagt leasingform for ejerledere, ledende medarbejdere og mindre virksomheder med stort behov for erhvervskørsel. 

Ved splitleasing får du som medarbejder:

  • Ingen beskatning af fri bil.
  • Mulighed for at vælge en “dyrere” bil, da udgiften deles. 
  • Fordelen ved kun at betale for de kilometer der køres privat.

Ulemper ved splitleasing 

Før du vælger splitleasing til dine medarbejdere, er det en god idé, at være opmærksom på de faldgruber, der kan være ved denne leasingform. Det kræver at du har tillid til, at din medarbejder registrerer hver gang de kører i bilen privat. 

Som virksomhed skal du være opmærksom på:

  • Splitleasing kræver høj tillid til medarbejderen. 
  • At medarbejderen kommer til at betale meget ved pludseligt ændret kørselsmønster, fx feriekørsel.
  • At medarbejderen skal føre kørebog, ved alle køreture.
  • At virksomhed og medarbejder begge hæfter for leasingaftalen. 

Er splitleasing noget for dig? Kontakt os for at høre mere.

I forbindelse med din forespørgsel, behandler vi dine personoplysninger. Du kan læse mere om AL Finans’ behandling af dine personoplysninger på alfinans.dk/behandling-af-persondata.