Vi tilbyder afkøb af fakturaer

En løsning der henvender sig til virksomheder med en omsætning på omkring 200 mio kr. eller mere. 

Hvad er afkøb af faktura?

Med en afkøbsaftale udbetaler AL Finans op til 100 % af fakturaerne. Samtidig overtager vi den væsentligste kreditrisiko på virksomhedens debitorer. Således kan debitorerne udtages af selskabets balance. Virksomhedens nøgletal optimeres på soliditet og Working Capital. 

Så nemt er afkøb af fakturaer hos os

Overlad dine fakturaer til os og få mere tid til vækst.

01
Send fakturaer til jeres kunder med kopi til os
Fremsend fakturaer til jeres kunder og meddel på fakturaen, at betaling skal ske til os.
02
Udbetaling
Vi registrerer og udbetaler dagligt summen af de afkøbte fakturaer.
03
Afkøb af fakturaer
Vi overtager den væsentligste kreditrisiko. Det tilgodehavende kan nu udtages af jeres balance.
04
Opfølgning
Vi følger op på debitorerne og rykker for evt. manglende betaling.

Hvorfor vælge afkøb af fakturaer?

Et stigende antal større virksomheder ser værdien af at slanke selskabets balance og øge soliditeten. Det medfører ofte en bedre rating hos ratingbureauer og kreditgivere og i mange tilfælde øges selskabets værdiansættelse. Løsningen er en off-balance løsning iht. IAS § 39 / IFRS 9.

Minimer kreditrisikoen og optimer likviditeten 

En væsentlig fordel ved fakturakøb er, at størstedelen af kreditrisikoen på debitorerne overtages af AL Finans. Det betyder, at vi under løsningen afkøber fakturaer med op til 100 % og således optimerer likviditet, soliditet og Working Capital. 

Working capital 

Arbejdskapitalen eller working capital er et udtryk for penge (kapitalbinding), der er bundet i f.eks. debitorer. Mange virksomheder overser vigtigheden af at holde kapitalbindingen nede. En høj kapitalbinding og working capital reducerer mulighederne for reinvestering. 

En høj working capital betyder unødvendig kapitalbinding. Det kan du fx undgå ved at anvende afkøb af fakturaer. Det kan være yderst gavnligt at gennemgå arbejdskapitalen med en optimering af pengebindingen for øje. Det er en af de billigste måder at frigøre likviditet til bl.a. investering i vækst. 

Er du interesseret i at høre mere om afkøb af fakturaer? Vi vil altid gerne tage en snak om jeres behov og muligheder. Kontakt os via kontaktfomularen nederst på siden. Du vil derefter blive kontakte af en af vores specialister i factoring.

Hvem kan få afkøb af fakturaer hos AL Finans?

Udover en omsætning på omkring 200 mio kr. eller mere, er der nogen forudsætninger for at anvende afkøb af fakturaer. Afkøb af fakturaer er relevant for B2B virksomheder, hvor fakturaen sendes når varen eller ydelsen er leveret. Derudover har vi følgende krav til vores kunder i forbindelse med afkøb af faktura:

  • Debitorerne skal kreditgodkendes af AL Finans. Det er en forudsætning for afkøb, at debitorerne kreditforsikres. Alle debitorer tildeles et afkøbslimit. 
  • Virksomheden skal have regelmæssig samhandel med debitorerne. Et samarbejde kan etableres for alle virksomhedens debitorer eller en udvalgt del. 
  • Vi afkøber altid fakturaer i samme valuta, som de er udstedt. 

Kontakt os

I forbindelse med din forespørgsel, behandler vi dine personoplysninger. Du kan læse mere om AL Finans’ behandling af dine personoplysninger på alfinans.dk/behandling-af-persondata.

Ofte stillede spørgsmål