Beskatning af fri firmabil

Beskatning af fri firmabil

Hvis du får stillet firmabil til rådighed efter 1. februar 2020, skal du være opmærksom på, at der er kommet nye regler for beskatning af fri firmabil. Fremadrettet kender man først det reelle beskatningsgrundlag, når bilen er genberegnet efter senest 4 måneder.

Reglerne gælder således kun for biler, som er omfattet af reglerne for genberegning. Reglerne blev indført den 3. oktober 2017 og foretages ved at dokumentere bilens markedsværdi senest når bilen er fire måneder gammel. For at beregne den tekniske nyvognspris, tilbagediskonteres markedsværdien til bilens første indregistreringsdato, og således fremkommer dit beskatningsgrundlag fra og med måned fire. Beskatningsgrundlaget kan ikke blive lavere, men kan forblive uændret eller stige. De nye regler er et resultat af Finansloven for 2020.

Som nævnt ændres beskatningsgrundlaget som følge af de nye regler efter fire måneder. Indledningsvist fastsættes beskatningsgrundlaget, som det fastsatte beskatningsgrundlag ved 1. registrering. Det er også det beskatningsgrundlag som vil fremgå af leasingtilbuddet.

Beskatning kan være besværligt for mange, men vi har gjort det nemt for dig at kende dit præcise beskatningsgrundlag. Har du leaset firmabil gennem AL Finans vil du, når bilen er fire måneder, modtage oplysninger om den nye beregning i e-Boks, så du kan opdatere dine skatteoplysninger med det nye beskatningsgrundlag. Du behøver ikke selv foretage dig noget for at modtage oplysningerne.

De nye regler gælder som sagt for alle, der får stillet firmabil til rådighed fra og med den 1. februar 2020 uanset bestillingsdato og uanset om der er tale om en helt ny bil eller en bil, som overtages fra en kollega. Biler som overtages vil dog ikke være omfattet, såfremt første indregistreringsdato ligger før den 3. oktober 2017.

Læs mere om erhvervsleasing hos AL Finans

Kontakt
Luk

Information

AL Finans A/S

Sluseholmen 2
2450 København SV
Google Maps

Hovednummer

+45 43 43 49 00 


Felter med * skal udfyles