Kan det betale sig at købe en importeret bil?
Overvejelser du bør tage med dig, før du køber en importeret bil.
Inden du køber en importeret bil
Kan det betale sig at købe en importeret bil? Det er et spørgsmål, mange støder på, når de begynder at undersøge muligheden for at købe en importeret bil fra fx Tyskland. At købe en bil i udlandet er ofte billigere end i Danmark, dog vil der være en række andre faktorer, der spiller ind, når du skal finde din nye bil i udlandet. Nedenfor kommer bud på udgifter og overvejelser, du kan have med i tankerne, når du køber en importeret bil.
Registreringsafgift på bilen
Skal du købe en bil i fx Tyskland, er det en god idé at starte med at snakke med SKAT i Danmark. Det er nemlig SKAT der fastsætter, hvad registreringsafgiften på bilen ender med at være. Du skal derfor kontakte SKAT og de udregner prisen for dig. Hos Motorstyrelsen kan du beregne registreringsafgiften for bil, motorcykel og camping.
Fragt af bilen
Desuden skal du være opmærksom på, at det også koster noget at få bilen til Danmark. Du kan selv vælge at hente den hjem, eller at betale et fragtfirma for at levere den. Her varierer prisen selvfølgelig i forhold til den valgte fragtmetode samt afhentning- og destinationsby.
Hvis der opstår problemer i forbindelse med købet
Køber du en brugt bil fra udlandet, skal du også være opmærksom på reklamationsretten. Hvis bilen skulle ende med at fejle noget, kan det være svært at håndtere en sag om reklamationsret på tværs af grænser og store afstande. Du vil derfor ikke have samme tryghed, som hvis du køber din bil ved en dansk forhandler. Det samme gør sig gældende, hvis der opstår problemer undervejs i handlen.
Importerede biler fra Tyskland
I Danmark kommer de fleste importerede biler fra Tyskland. Grunden til at danskerne vælger at importere biler fra Tyskland er de lave priser på bilerne. Priserne er lavere end vi ser dem i Danmark, da der i Tyskland ikke er så mange afgifter på bilerne. Dog skal du stadig betale dansk registreringsafgift, som bliver pålagt bilen, så snart du krydser den danske grænse. Ud over registreringsafgiften, som er obligatorisk for alle biler i Danmark, er der også regler ift. betaling af toldsyn og moms på importerede fra fx Tyskland. Du betaler en tysk moms, og det er ofte en af grundene til, at det kan betale sig at købe en bil fra Tyskland, da tysk moms er lavere end dansk. Når du har købt den tyske bil, skal den igennem et registrerings- og toldsyn, hvor dens officielle dokumenter gennemgås. Så snart bilen er godkendt, skal du kontakte Motorregistret hos SKAT for at få beregnet værdisættelsen på bilen.
Kan det så betale sig at købe en importeret bil i fx Tyskland?
Om det kan betale sig at købe en bil i Tyskland afhænger som beskrevet af flere faktorer. Der er nok penge at spare, men selve processen med at købe en bil i fx Tyskland, få den til Danmark og indregistreret korrekt kan være krævende. Desuden er der ofte flere risici forbundet med et sådan køb, og dem skal man selvfølgelig være villig til at tage.
Er det muligt at finansiere en importeret bil hos AL Finans?
Hos AL Finans kan vi ikke hjælpe med at finansiere biler importeret fra udlandet, medmindre du har en dansk forhandler eller anden privatperson ind over handlen. Samtidig skal den udenlandske bil være indregistreret i Danmark og afgiften skal være betalt. Sælger af bilen skal desuden være et dansk firma med dansk CVR-nr. eller en dansk person med dansk CPR-nr. Er sælger en privatperson, skal sælger have været ejer af bilen i minimum 3 måneder. Vi skal desuden altid bruge en slutseddel på bilen, for at kunne udbetale et lån.