Hvilken er den billigste elbil? 

Er du på udkig efter en billig elbil?

At købe en elbil er et stort skridt for mange bilejere. Især findes der en forestilling om, at elbiler er en dyr investering. Men der findes elbiler i mange prisklasser. Vi har set nærmere på 4 af de billigste elbiler på markedet. 

Dacia spring - den billigste elbil

En af de helt billige elbiler er en Dacia Spring. Her får du en elbil med en rækkevidde på op til 230 km ved blandet kørsel (57% bykørsel, 25% forstadskørsel, 18% motorvejskørsel) og 305 km ved kun bykørsel. Bilen har et kompakt batteri på 26,8 kWh, og når den er fuldt opladt, kan den dække op til en uges bykørsel. Dacia Spring har en elmotor på 44 hk. Det er en mindre elbil, der rækker til det lille kørselsbehov og især til bykørsel. Prisen på en Dacia Spring starter på 141.000 kr. Dacia Spring er en lille SUV med plads til max 4 personer. Dacia Spring er en elbil for dig, som vil have den billigste mulighed, der ikke kører langt til hverdag, og som generelt ikke sætter de store krav til din nye bil. 

Nissan Leaf - elbil uden leveringstid

Nissan Leaf er lidt dyrere end Dacia Spring, men har stadig en pris på omkring 200.000 for den mindste model. Nissan Leaf er en god elbil til dig, der gerne vil have fingrene i en elbil nu og som måske ikke har de største behov for at køre langt. Der er blevet produceret mange Nissan Leaf elbiler, og der er derfor ikke ventetid på samme måde som ved andre populære elbiler. En Nissan Leaf har et 39 kWh batteri, en rækkevidde på 270 km og 147 hestekræfter. Nissan Leaf er derfor et godt bud på en billig elbil. 

Hyundai Kona 

Lidt dyrere end Nissan Leaf, men stadig i den billige ende findes elbiler som Hyundai Kona Electric. Den kan du i dag få til under 250.000 kr for den mindste model (39,2 kWh). Du får en rimelig rummelig bil, med plads til den lille familie. Hyundai Kona Electric er derfor et godt bud på en billig elbil til familien. Den har en rækkevidde på op til 305 km ved blandet kørsel. Skal du køre på bilferie i Hyundai Kona Electric, vil du opleve at skulle oplade bilen en del undervejs. Hyundai Kona Electric er derfor ikke helt optimal til de meget lange ture, men ville kunne dække de flestes behov i hverdagen. Det er altså en god elbil til hverdagens køreture. 

Renault Zoe - den lille billige elbil

Er du på udkig efter en lille elbil til en god pris, så er det måske værd at kigge mod en Renault Zoe Zen. Det er en populær elbil, som du især ser i bybilledet. Prisen starter på lige over 250.000 kr. Den kommer med en rækkevidde på hele 385 km, 52 kWh og med 108 hestekræfter. Renault Zoe er en minibil, men den har alligevel en god rummelighed og med isofix beslag på begge bagsæder, er der også plads til børn.

Billige elbiler i mange prisklasser

Der kommer hele tiden nye elbiler til, og de findes efterhånden i mange forskellige prisklasser. Ovenstående er bare et udpluk af de elbiler, du kan finde på markedet til en billig pris. Er du interesseret I at vide, hvad en elbil vil koste dig? Prøv vores låneberegner og se prisen på dit lån. 

Relaterede artikler