Hvilken elbil skal jeg vælge?

Find den elbil, der passer bedst til dine behov

Går du med overvejelser om at købe en elbil, så går du sikkert også med et spørgsmål om, hvilken elbil du skal vælge? Ligesom med alle andre biler, så afhænger valget af elbil af dine behov og muligheder. 

Overvej dine lademuligheder 

Drømmer du om at købe en elbil,  skal du finde ud af, hvordan du har tænkte dig at oplade bilen. Her har det betydning om du bor i hus eller i lejlighed. 

Bor du I et hus, skal du undersøge dine muligheder for at få opsat en ladeboks. Her kan du vælge at købe en ladeboks eller leje en ladeboks. Du kan undersøge muligheder hos forskellige ladeboksudbydere fx Clever, E-on, OK, Norlys eller en af de andre udbydere.  Fordelen ved at have en ladeboks sat op derhjemme, er at du kan lade bilen om natten, så den er fuldt opladet til dagen efter. Det er ofte også om natten elpriserne er lavest. 

Bor du derimod i lejlighed eller rækkehus, er det ikke sikkert det er en mulighed med egen ladeboks. Her kan der være offentlig ladestander på vejen i nærheden af dit hjem, som du kan købe abonnement til. Det kan også være din arbejdsplads har ladestandere til rådighed, og du derfor kan vælge at lade din elbil, når du er på arbejde.  Er ingen af disse muligheder tilgængelige, kan din bolig- eller ejerforening måske påvirkes til at sætte en eller flere ladestandere op. På plugshare.com kan du se en oversigt over ladestander. 

Overvej hvor langt du skal køre

Inden du vælger, hvilken elbil du skal købe, skal du overveje hvilken rækkevidde du har brug for. 

Elbiler fås med forskellig rækkevidde - og helt op til 600 km. De fleste vil gerne have en bil med stor rækkevidde - men i virkeligheden, kører den gennemsnitlige dansker kun 39 kilometer om dagen - og der er langt fra 39 til 600 km. Du skal selvfølgelig se på dit eget behov. Hvor langt kører du om dagen til arbejde, kører du langt på fx ferier osv. Du skal desuden være opmærksom på, at bilens rækkevidde afhænger af kørselsforholdene - fx bliver rækkevidden mindre om vinteren, fordi du anvender aircondition, sædevarme osv. Regn med at rækkevidde bliver forkortet med ca. 30-40% om vinteren.

Har du behov for anhængertræk? 

Kører du med campingvogn eller anden anhænger,  skal du selvfølgelig finde en elbil, som har krog til at trække den ønskede vægt. Markedet for elbiler med anhængertræk er endnu ikke stort, men der findes dog modeller, som kan klare opgaven. Hvis du vil vide mere om mulighederne for anhængertræk til elbiler, kan du læse mere her.  

En bil tilpasset dine behov

Hvilken elbil der passer til dig afhænger selvfølgelig af dine behov. Er du en familie med børn har du sikkert brug for en bil med mere plads - end hvis du fx kun er 1 eller 2 i husstanden. Det kan også være du kun går efter et bestemt brand, og lige nu venter på, hvad det brand kan tilbyde af elbiler. Der findes heldigvis rigtig mange elbiler på markedet. Det er alt fra store biler med plads til hele familien, små elbiler perfekte til bykørsel og biler med en luksuriøs komfort og design. Vil du have mere inspiration til køb af elbil, kan du med fordel besøge vores inspirationsunivers

Vil du låne til en elbil?

Relaterede artikler