Hvordan fungerer et billån?

Læs mere om hvordan et billån fungerer hos AL Finans.

Billån hos AL Finans

Hos AL Finans er vi eksperter i billån. Vi tilbyder billån til dig, der ønsker at købe en bil. Det er ligegyldigt om du køber bilen hos, en bilforhandler eller af en privatperson. Men hvordan fungerer et billån egentlig? Og hvordan er processen for billån hos AL Finans? I følgende vil vi give dig et indblik heri. 

Hvad er et billån  

Køber du en bil, kan du tage et billån, så du ikke skal betale for bilen kontant. Det er de færreste, der kan betale en bil kontant. Derfor optager de fleste et lån. Et billån fungerer ligesom andre lån. Du låner enten hele beløbet, eller den del af beløbet du ikke selv kan lægge ud. Hvor meget du skal lægge i udbetaling afgøres bl.a. af din økonomi og den bil du ønsker at låne til. Resten af bilens pris kan man låne hos os. 

Hvordan fungerer et billån hos AL Finans

Vi har gjort det nemt for dig at tage et billån. På vores hjemmeside ansøger du online om et lån, hvorefter vi behandler din ansøgning. I din online ansøgning taster du oplysninger om bilen og din økonomi. Vi har brug for at kende bilens pris og udbetalingen du lægger. Derudover skal vi vide bilens alder, om du ønsker fast eller variabel rente samt løbetiden på lånet. På nye eller nyere biler vælger de fleste en løbetid på 96 måneder, så deres ydelse bliver så lav som mulig. Ønsker du at betale lånet ud før tid, kan du altid indfri lånet.  

Hvad koster et billån? 

Prisen på et billån er forskelligt fra finansieringsselskab til finansieringsselskab. Det kan være en jungle for forbrugeren at finde ud af hvilket lån, der er bedst. Hos AL Finans ønsker vi at skabe fuld gennemsigtighed for dig. Vi ønsker ikke, at vores kunder skal mødes af overraskende gebyrer eller uforudsete omkostninger. Ved at bruge vores billånsberegner, kan du hurtigt og enkelt se den månedlige ydelse. Her kan du se, hvad du skal betale for dit billån. Prisen er inklusiv renter og gebyrer. Den pris du får vist, er den pris du skal betale - ikke mere end det. 

AL Finans har godkendt mit billån - hvad sker der nu?

Når lånet er godkendt, modtager du en mail fra os. Godkendelsen gælder i 30 dage fra den dag du modtager mailen. Godkendelsen gælder til den bil, du har søgt om lån til eller en tilsvarende bil.

Ønsker du at benytte dig af lånet, skal både du og sælger underskrive slutsedlen. Derefter sender du en kopi af slutsedlen til os, via det link vi har sendt til dig. Vi skal bruge en kopi eller billede af dit kørekort. Kopi af slutseddel og kørekort er nødvendigt før vi kan lave lånedokumenter til dig. Så snart lånedokumenterne er klar, sender vi dig en mail. I mailen finder du et link til dokumenterne, som du skal underskrive digitalt med NemId.

Når vi har modtaget slutseddel og kopi af kørekort, kan vi lave dokumenterne til dig. Så snart dokumenterne er underskrevet og bilen omregistreret til kunden, så er dit lån klar til udbetaling. AL Finans udbetaler lånebeløbet direkte til sælger af bilen. Udbetalingen skal du selv overføre til sælgeren.

Relaterede artikler

Ofte stillede spørgsmål