Kørsel i udlandet -  guide til vejhjælp og gode råd

Gode råd til dig, der skal køre bil i udlandet.

Er du på ferie eller til et kundemøde i udlandet, er chancen for du får brug for vejhjælp, ligeså stor som hvis du kører i Danmark. Vi har samlet nogle gode råd til dig, som kører i udlandet og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Vejhjælp i udlandet

At stå i en akut situation og have brug for vejhjælp i udlandet kan virke uoverskueligt. Det kan være svært at vide, hvem der skal kontaktes for at få hjælp. Hvis du får en skade på din leasingbil, mens du er i udlandet, skal du kontakte SOS International Autohjælp eller Carglass (hvis det drejer sig om glasskade).

Gode råd til kørsel i udlandet 

Skal du til udlandet, er der nogle foranstaltninger, der er relevante at være bevidst om, inden du kører over den danske grænse. I udlandet kan der være forskellige regler ift. forsikringer, sikkerhedsudstyr og miljøzoner. Vi har samlet nogle af de mest gængse råd her på siden. 

Rødt og grønt forsikringskort

Mange har nok hørt om det røde og grønne forsikringskort som værende en god idé ved udlandsrejser.

Det røde forsikringskort er et servicekort, der fortæller om vilkårene for SOS-dækningen. Dog er det røde forsikringskort ikke længere nødvendigt, når du rejser i udlandet. Det er det ikke, da du via bilens kaskoforsikring allerede er dækket i udlandet via SOS International. I stedet skal du blot medbringe telefonnummeret til SOS International (+4543229840) eller downloade deres Rødt kort-app. Husk altid at have bilens registreringsnummer klar. 

Det grønne kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret. Det grønne forsikringskort er kun nødvendigt visse steder, og i de fleste lande vil det være nok med din nummerplade. I landene listet nedenfor, skal du huske at medbringe det grønne forsikringskort. Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Storbritannien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Kosovo accepterer ikke det grønne forsikringskort 

I Kosovo accepterer de ikke det grønne forsikringskort. Her skal du købe en ansvarsforsikring ved grænsen. Gør du ikke det, kan du risikere at blive tilbageholdt, hvis du er indblandet i et færdselsuheld i landet.  

Miljøzoner i Europa 

I visse europæiske storbyer er det et krav, at du har et miljømærkat i forruden. Her er tale om lande som Tyskland, Italien, Frankrig, Belgien, England, Spanien, Norge, Sverige og Ungarn. Selve miljømærket kan du bestille hos FDM til det pågældende land - dog sælges miljømærker til Belgien, England og Frankrig via lokale hjemmesider.

Sikkerhedsudstyr i udlandet 

Skal du køre i udlandet, er det vigtigt du er opmærksom på, hvilke krav der er til sikkerhedsudstyr i bilen i det pågældende land. De fleste lande kræver, at du har en advarselstrekant i bilen, og nogle lande kræver også, at du har sikkerhedsveste i bilen. Mange lande har også specifikke regler for brug af autostole og sikkerhedsseler. Du kan læse mere om de specifikke krav til sikkerhedsudstyr på FDM’s hjemmeside. 

Vinterkørsel i udlandet 

Skal du til et land med frost og sne, skal du være opmærksom på reglerne for vinterkørsels i det pågældende land. I følgende lande findes der særlige regler for vinterkørsel: Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Italien, Østrig og Schweiz. På FDM’s hjemmeside, kan du finde konkrete regler og krav for vinterkørsel, bl.a. i forhold til brug af vinterdæk og snekæder i de pågældende lande.

Har du yderligere spørgsmål om kørsel i udlandet, er du altid velkommen til at kontakt AL Finans på telefon 43244918 eller ved at skrive en mail til teknisk konsulent Henry Stripp på hs@al-finans.dk