Vælg den rigtige opladning af elbil hjemme

Hvilken opladningsmulighed skal du vælge til din elbil?

Ønsker du at oplade din elbil hjemme, skal du have en ladeboks til rådighed. Her er der forskel på om du bor i eget hus, rækkehus eller lejlighed. Det kan også have betydning for dine lademuligheder afhængig af hvor i landet du bor. 

Ladeboks til eget hus

Bor du i hus vil det være oplagt at få installeret en ladeboks derhjemme. En ladeboks kan med fordel sættes op i din garage eller indkørsel. På den måde kan du nemt sætte din elbil til opladning, når du er hjemme på matriklen. De elbilsejere, der har en ladeboks i eget hjem, bruger oftest denne som primære lademetode til deres elbil. Det er også oplagt at lade elbilen om natten, hvor elpriserne ofte er lavest. 

Lademulighed rækkehus og lejlighed 

Bor du i lejlighed eller rækkehus så start med at undersøge, om der allerede er opsat ladestandere tilknyttet ejendommen. Er der det, kunne det være en mulighed at tegne et abonnement hos denne udbyder. På den måde kan du nemt oplade din elbil derhjemme. Findes der ikke lademuligheder tilknyttet din boligforening, skal du undersøge andre lademuligheder i området. Der kan også være en lademulighed på din arbejdsplads, som vil betyde, at du kan oplade din bil mens du er på arbejde. Der er også nogle rækkehus- og lejlighedsejere, som får opsat en privat ladeboks. Det kræver dog ofte lidt mere af installationen, da du skal have trukket et kabel fra din lejlighed eller rækkehus til en parkeringsplads tæt på. 

Lademuligheder i byen 

Bor du i byen er det ikke sikkert, at du har behov for din egen lademulighed. Her findes der mange offentlige ladestandere rundt omkring i byen. Mange vælger derfor en ladeudbyder, som er velrepræsenteret i deres bydel. Det er ofte store udbydere som Clever og E-on. Bor du i byen og tager bilen på arbejde, kan det igen være oplagt at se på muligheden for at oplade din elbil på din arbejdsplads. 

Valg af ladestandudbyder

Det kan være svært at vælge ladestandudbyder. Der findes efterhånden rigtig mange på markedet, og du skal derfor undersøge, hvilken udbyder der passer bedst til dig og dine behov. Har du fx allerede en energiaftale med en leverandør, der også tilbyder ladestandere? Vil du købe eller leje din ladestander? Og hvor meget koster en serviceaftale hos de respektive. Er du meget på farten, skal du også vælge en udbyder, hvor du nemt kan oplade din bil mens du er afsted. 

Attraktiv finansiering til elbil. Ansøg nemt om et lån via vores låneberegner.

Relaterede artikler