Opladning af elbil i sommerhus

Sådan oplader du din elbil i sommerhuset

Har du en elbil, finder du det sikkert vigtigt at kunne oplade din elbil i sommerhuset. Læs mere om om ladestander til eget sommerhus og ladestander til udlejningssommerhus. 

Ladestander til sommerhus

Har du dit eget sommerhus og ønsker du at få opsat en ladestander, kan du med fordel kontakte en ladestandudbyder. Det er ofte samme proces som at få opsat en ladestander i dit eget hus. Du kan enten købe eller leje en ladestander. Vil du vide mere omkring opladning af elbil? Læs mere i artiklen “opladning af elbil og plugin hybrid”. 

Har du opsat en ladeboks i dit sommerhus kan alle som udgangspunkt lade på den. Hvis du tilføjer din ladestation og dine RFID-chips i fx appen CloudCharge, kan du sikre dig at ingen bruger din ladestation uden din tilladelse. Du kan også vælge at slukke for strømmen til din ladeboks, når du ikke selv er i sommerhuset. Via app'en CloudCharge er det muligt at gøre opladeren tilgængelig mod betaling, når du ikke selv har brug for den. Her bestemmer du selv, hvad du vil tage for en opladning pr. kWt eller pr. minut. Lejer du dit sommerhus ud, har du med app’en mulighed for at tilbyde ladeboks til dine udlejere og opkræve dem et valgfrit beløb for at lade på din ladeboks. 

Ladestander til udlejningssommerhus 

Når du søger efter et udlejningssommerhus, har flere og flere udlejningsvirksomhed gjort det muligt at søge efter sommerhuse med ladestander til elbil. Du kan også bruge dit kort over ladestandere i Danmark for at se, hvilke ladestandere der er i nærheden af det sommerhus, som du har tænkte dig at leje. Dog er det ikke en garanti, at du kan bruge ladestanderen, når det passer dig. Er det højsæson for sommerhusudlejning kan det være et problem i sommerhusområderne at få plads ved en ladestander. Skal du være sikker på at kunne lade din bil, vil et sommerhus med egen lademulighed derfor være den bedste løsning. De fleste sommerhuse til udlejning tillader ikke, at du lader din bil via husets almindelige strømstik af sikkerhedsmæssige årsager. 

Hvilken lader til elbil i sommerhus? 

Når du skal vælge ladestandudbyder til dit sommerhus, så er der flere faktorer at gå efter. Har du allerede en ladeaftale - så vil første step være at kontakte din udbyder, og høre om de kan hjælpe med endnu en ladestander til dit sommerhus. Har du ikke en ladestander installeret derhjemme, kan du overveje om en ladeløsning, hvor du køber ladestanderen til dit sommerhus, er den rigtige løsning for dig. Lav derfor research på forskellige ladestandudbydere og find den løsning, som passer bedst til dit behov for en ladestander i sommerhuset. 

Lån til en elbil nemt og hurtigt

Relaterede artikler