Hvilken campingvogn skal jeg vælge?

Drømmer du om campinglivet, men er i tvivl om hvilken campingvogn du skal vælge?

I denne artikel giver vi dig nogle gode råd, der er gode at have have med i overvejelserne, inden du beslutter dig for, hvilken campingvogn du skal købe.

Plads i budgettet til en campingvogn

Inden du går på campingvogn-shopping, er det en god idé at vide hvor mange penge du kan købe for. Vi anbefaler derfor, at du undersøger hvor meget du egentlig kan låne til en campingvogn. Hos AL Finans har vi gjort det nemt for dig at se, hvor meget du kan låne. Du skal blot anvende vores låneberegner til campingvogne. Hvor meget du kan låne afhænger af din privatøkonomi. Det er vigtigt, at du har luft i budgettet, når du skal købe en campingvogn, da der også skal være plads i økonomien til selve campingferien.

Hvilken campingvogn er bedst til en familie med børn? 

Er der børn i familien, skal du vælge en campingvogn med plads til alle. Der skal være gode opbevaringsmuligheder samt sovepladser for både voksne og børn. En decideret “børneafdeling” kan være en god idé, hvis der er mindre børn der skal tidligt i seng. Her kan det være oplagt at vælge en campingvogn med køjesenge, der ikke “stjæler” gulvplads. Om du har en familie med små børn eller ej, så er det en god idé at overveje vognens indretning som helhed, og om den lever op til alle behov. 

Rejse eller fastligger?  

Hvordan har I tænkt jer at bruge jeres nye campingvogn? Skal campingvognen med på rejse, eller skal den stå fast på en campingplads?

Afhængig af hvad du skal bruge den til, vil der også være forskellige krav til vognen. Skal campingvognen bruges til at rejse med, vil det kræve en bil, der er stor nok til at kunne trække den. En stor og tung campingvogn, er derfor ikke det mest fleksible, hvis du skal køre langt og i bakket terræn. Skal campingvognen bruges på rejser, er det også vigtigt at campingvognen er i nogenlunde stand, og ikke har for mange skader og mangler, der ville kunne blive et problem undervejs. Rejser du i Sydeuropa eller andre lande, hvor der er varmt, vil du også sætte stor pris på et klimaanlæg i din campingvogn.

Er du på udkig efter en campingvogn der skal stå fast på en campingplads, fx i Danmark, er kravene til vognen ikke lige så store. Her kan du sagtens købe en brugt vogn, som kan opfylde de behov, du har som fastligger. Du kan også købe en større og tungere vogn, nu hvor den ikke skal fragtes over alperne. 

Lad en forhandler hjælpe dig

Hvilken campingvogn du skal vælge, afhænger meget af dine behov, ferietype og økonomi. Vi vil derfor råde dig til at besøge en campingvognforhandler, og tage en snak om det du går og drømmer om. 

Lån til campingvogn hos AL Finans

Når du har fundet den campingvogn, som passer perfekt til dig og dine behov, så hjælpr vi gerne med finansieringen. Hos os kan du låne til både nye og brugte campingvogne. Send din låneansøgning via låneberegneren, og vi vender tilbaget til dig indenfor kort tid. 

Relaterede artikler