Campingferie med campingvogn eller autocamper?

Hvilken slags campingferie passer bedst til dig?

Fordele ved campingferie med campingvogn

God til rejse og fastlægger

Campingvogn er et populært valg hos danskerne, både når der skal rejses udenlands og indenlands. Campingvogne findes i mange forskellige størrelser og med mange anvendelsesmuligheder. Nogle vogne er gode til rejse og andre (ofte større vogne) er gode, hvis du ønsker at lægge fast på en campingplads. Er du fastlægger, så er en campingvogn næsten et helt sikkert valg fremfor en autocamper. Men en campingvogn kan du have et fast hjem, som du ikke behøver flytte rundt på. Med campingvognens fortelt har du mulighed for at lave et både rummeligt og hyggeligt “hjem”. Skal campingvognen bruges til rejser, så vil du ofte vælge en mindre model end som fastlægger. Er du i tvivl om hvilken campingvogn, der vil passe til dig, så kan du læse mere her.

Komfort på rejsen

Endnu en fordel ved en campingvogn er komforten på længere ture, især hvis I rejser flere end to sammen. Her handler det nemlig ikke om campingvognens komfort, men om bilens. Har du en bil med god komfort både for og bag, så vil de lange ture blive mere behagelige for alle. 

Prisen

En campingvogne er generelt billigere end en autocamper. Skal det være ekstra budgetvenligt, så kan du købe en brugt campingvogn. Her finder du et stort udvalg af brugte campingvogne, både i ældre og nyere modeller - og i nærmest alle prisklasser. 

Ulemper ved campingferie med campingvogn

Den langsomme rejseform

En af de helt store ulemper ved en campingvogn frem for en autocamper er, at den ikke kan køre lige så hurtigt på motorvejen, da du kun må køre max 80 km/t. Reglen for at køre med campingvogn, er den samme som ved andet påhæng - fx en trailer. 

Det tager tid at “slå op”. 

Rejser du med campingvogn, skal du være forberedt på, at det tager længere tid at “slå op for natten”. Modsat en autocamper, som du blot skal parkere for at komme til køjs, så skal du med en campingvogn først have vognen af bilen, sat den til strøm på campingpladsen og have den til at stå stabilt. En campingvogn er derfor ikke helt så fleksibel som en autocamper er det på selve rejsen, da du skal bruge mere tid på at “slå op”.  

Lån til campingvogn

Lyder en campingvogn som det rette valg for dig, så kan du låne til din nye campingvogn hos os. Du kan låne til både nye og brugte campingvogne, store som små - alt efter hvad der passer dine behov. Besøg vore låneberegner til campingvogne, og søg om et lån hurtigt og nemt.

Fordele ved campingferie med autocamper

Bil og hus i én

For mange er en autocamper lig med ultimativ frihed. Du får både bil og hus i én - og du har altid dine ejendele med dig. En autocamper giver en enorm spontan og fri rejseform.

Nem og hurtig overnatning

En af de store fordele ved en autocamper er, at du hurtigt kommer på plads på dit udvalgte overnatningssted. Det er i modsætning til en campingvogn, hvor du altid skal sætte tid af til at “slå op” og spænde campingvognen fra bilen. Med en autocamper er overnatningsmulighederne mange, og du kan nemt overnatte alle steder, hvor det er lovligt. 

Kom hurtigt frem

Endnu en af de helt store fordele ved en autocamper, på især længere rejser, er at du må køre lige så hurtigt som en personbil. Du kommer derfor hurtigere frem til din drømmedestination. 

Ulemper ved campingferie med autocamper

Dit eneste køretøj på ferien

En almindelig autocamper har ofte en smule mindre indvendig plads end fx en campingvogn, da den er smallere. Det er både ift. lofthøjde og bredde. En autocamper er til gengæld en stor “bil” at køre i og den fylder meget på vejen. Det kan derfor være ekstra svært at navigere rundt i smalle gader, som du ofte finder i fx Sydeuropa. En autocamper er også en høj bil. Vær derfor ekstra opmærksom på, at den ved kørsel ikke rammer lavthængende objekter. 

Dit eneste køretøj på ferien

Har du slået vognen op på en campingplads for flere nætter, så kan du nemt komme til at mangle en måde at komme på små ture i området på, autocamperen er din eneste “bil”. Nogen autocampister vælger at have cykler eller lille scooter spændt på autocamperen. Du kan selvfølgelig også vælge at leje en bil i området, når du skal på tur. 

En dyr investering

En autocamper er ofte en dyr investering. Den er dyrere end en campingvogn, da du her får både bil og hus i én. Se dig derfor godt om, når du skal købe en autocamper. På den måde finder du en vogn, som passer dig både ift. størrelse og pris. Du kan vælge at købe en brugt autocamper og på den måde spare nogle penge. 

Lån til autocamper

Er en autocamper noget for dig? Hos AL Finans kan du finansierer din nye autocamper med vores almindelige billån. Her kan du låne penge til både nye og brugte autocampere. Prøv vores låneberegner, og se hvad det vil koste dig, at låne penge til din drømme-autocamper. 

Campingferie med frihed og spontanitet

Om end du vælger en autocamper eller campingvogn til din campingferie, så får du en ferie med mulighed for en masse frihed og spontanitet. Du slipper for at planlægge ferien ned til mindste detalje og ender du et kedeligt sted, så er det bare at køre videre. Hos AL Finans vil vil vi gerne hjælpe dig med at realisere din drøm om en campingferie. Hos os kan du låne penge til både en autocamper, campingvogn eller til en bil med plads til telt og hele familien.