Det skal du være opmærksom på ved køb af motorcykel 

Drømmer du om en motorcykel? Visse ting er vigtige at have på plads, inden du sætter gang i købet.

Motorcykelkørekortet

Det første du skal have på plads, inden du kan købe en motorcykel, er selvfølgelig en tilladelse til at køre på den. Du skal derfor tage et motorcykelkørekort. Der findes 3 forskellige slags kørekort til motorcykel alt afhængig af, hvilken motorcykel du ønsker at køre på. 

  • Kategori A1 - kørekort til små motorcykler. Til enten en tohjulet motorcykel med max motoreffekt på 11 kW eller en trehjulet motorcykel eller bil med max motoreffekt på 15 kW. 
  • Kategori A2  - kørekort til mellemstore motorcykler. Den største du kan køre her, er en tohjulet motorcykel med max motoreffekt på 35 kW. Du kan som udgangspunkt først få kørekort til en mellemstor motorcykel som 20-årig.

  • Kategori A3 - kørekort til store motorcykler. Det giver adgang til alle de ovennævnte samt dem der er større. Som udgangspunkt kan du få et kørekort til en stor motorcykel fra 24 år. 

Vil du vide mere om hvilke motorcykelkørekort du skal tage, samt hvordan du kommer i gang med din ansøgning til kørekortet. Så kan du med fordel besøge færdselsstyrelsens hjemmeside

Køb motorcykel baseret på din erfaring

Dernæst skal du finde ud af, hvilken motorcykel du skal købe. Her er et godt råd at købe motorcykel efter din erfaring som motorcyklist. Er du ny motorcyklist, så vælg en mindre model end hvis du har meget erfaring med at køre motorcykel. Prisen for din nye motorcykel skal også hænge sammen med dit ambitionsniveau. Har du aldrig kørt motorcykel før, så kan det være en god idé ikke at starte med den aller dyreste model. På den måde bruger du ikke en masse penge på noget, der måske viser sig alligevel ikke at passe til dig. Har du derimod mange års erfaring indenfor motorcykelkørsel, så er du også mere bevidst om, hvad det lige præcis er du kan lide og ikke kan lide. Det giver derfor mening at give flere penge for præcis det, du går og drømmer om. 

Motorcykelforsikring

Når du har besluttet dig for at købe en motorcykel, så er det også vigtigt, at du får den forsikret. Her skal du have fat i en decideret motorcykelforsikring. Som med en bilforsikring, varierer prisen for din forsikring fra selskab til selskab og også ift. hvilken motorcykel, du ønsker forsikret. Hos AL Finans skal du sammen med den underskrevne slutseddel og en kopi af dit kørekort uploade et tilbud på en kaskoforsikring til motorcyklen. Det er derfor en god idé at kigge på forsikringer i samme omgang som du leder efter en motorcykel. 

Sikkerheden skal være på plads

Udover at forsikre din motorcykel, skal du også sørge for at sikre dig selv. Du skal derfor have sikkerhedsudstyret på plads. Som motorcyklist er man mere sårbar i trafikken end man er som bilist. Du skal derfor sørge for at beskytte dig selv bedst muligt, hvis nu du skulle køre galt. Her er sikkerhedstøj et must. Du kan købe sikkerhedstøj speciallavet til motorcyklister. Tøjet fås i enten tekstil eller læder, og hvad der passer dig er en smagssag. Lædertøjet sidder tæt til kroppen og du undgår derfor at tøjet blafrer i vinden, til gengæld er læder ikke vandtæt. Vælger du tekstiltøj, får du ofte tøj, der er både vand- og lufttæt. Du skal sørge for, at det tøj du vælger har beskyttelse ved knæ, albuer, hofter og skuldre. Tøjet er med til at skåne dig, hvis du skulle køre galt. Du skal selvfølgelig også købe en hjelm godkendt til motorcykelkørsel. 

Lån til din nye motorcykel

Vi tilbyder et attraktivt lån til din motorcykel. Du kan låne til både nye og brugte motorcykler, det eneste krav er, at motorcyklen skal købes af en forhandler og at du er fyldt 35 år. Vil du vide hvor meget det vil koste dig om måneden at finansiere din nye motorcykel hos os - så prøv vores låneberegner til motorcykler. 

Ofte stillede spørgsmål

Relaterede artikler