:

Gode råd til køb af brugt motorcykel

Alt du skal vide om at købe en brugt motorcykel.

Hvorfor købe en brugt motorcykel? 

Der kan være flere grunde til, hvorfor det er en god idé at købe din nye motorcykel brugt. Generelt ved køb af brugte ting, kan du ofte få “mere” for pengene. Før du køber en brugt motorcykel, skal du selvfølgelig tage med i dine overvejelser, hvor gammel motorcyklen er, hvor langt den har kørt samt andet slid. Skal du købe motorcykel for første gang kan en brugt være et oplagt valg. Som ny motorcyklist ved du endnu ikke præcis hvilken type motorcykel, der passer dig. At lave en mindre investering første gang (som du får ved at købe brugt), giver derfor ofte god mening. En brugt motorcykel kan være nemmere at udskifte, hvis du pludselig ønsker en anden model. 

Hvad skal jeg være ekstra opmærksom på ved køb af brugt motorcykel? 

Inden du underskriver en købsaftale på din nye motorcykel, kan det være en god idé at søge på motorcyklens stelnummer. Du kan undersøge om der er restgæld i motorcyklen til et andet pengeinstitut på tinglysning.dk, inden du underskriver lånedokumenterne. Hvis du kommer til at underskrive lånedokumenter, hvor der er restgæld i motorcyklen, kommer du til at hæfte for den. På nummerplade.net kan du også tjekke om motorcyklen har gennemgået syn, og om der skulle være nogle knap så gode forhold i synsrapporten. Til sidst kan du se, om motorcyklen er meldt stjålet. Køber du din motorcykel hos en forhandler, vil du generelt få større sikkerhed. Ofte er det at købe en brugt motorcykel hos en forhandler samme proces som ved at købe en ny. Hos AL Finans finansierer vi kun motorcykler købt hos en forhandler - det skaber både mere sikkerhed for dig som kunde og for os. 

Hvad koster en brugt motorcykel? 

Prisen på en brugt motorcykel afhænger selvfølgelig af den cykel, der er til salg. Generelt vil du ved at købe en brugt motorcykel spare penge ift. nyprisen. Om prisen for den brugte motorcykel er sigende, afhænger selvfølgelig af motorcyklens årgang, antal kørte kilometer samt slid. Det er en god idé at tjekke, hvad netop den cykel, du har set på koster fra ny. På den måde kan du selv lave en vurdering af, om prisen er fair. Har du spørgsmål til prisen, du ser hos forhandleren, så spørg hvorfor den er prissat som den er. 

Hvor køber jeg en brugt motorcykel? 

Ligesom på bilmarkedet, findes der også et stort marked for brugte motorcykler. Her kan du finde et bredt udvalg i fysiske forretninger eller online enten via forhandler eller private. Hos AL Finans finansierer vi kun motorcykler, som er købt via en forhandler. Mange motorcykelforhandlere har et stort udvalg af både nye og brugte motorcykler. Fordelen ved at købe din motorcykel ved en forhandler er, at du er mere sikker på, at du får et ordentligt produkt.

Kan jeg låne penge til en brugt motorcykel?

Hos AL Finans kan du låne til en brugt motorcykel. Vi finansierer brugte motorcykler med samme vilkår som nye. For at søge om et motorcykellån hos os, skal du være over 35 år og have dokumentation for en godkendt kaskoforsikring til motorcyklen. Motorcyklen må max være 20 år, når lånet er tilbagebetalt. Et eksempel kunne være: hvis din motorcykel er 15 år gammel, så kan vi tilbyde dig et lån med en løbetid på max 5 år. Prisen på lånet vil altid afhænge af den specifikke motorcykel du ønsker at låne til. Vil du vide mere om hvad det kræver at købe en motorcykel hos os, kan du med fordel læse artiklen “køb af motorcykel”. Når du er klar til at ansøge om et lån, kan du sende din ansøgning via vores låneberegner.