Årets bil 2024 er kåret

Årets vinder en den luksuriøse elbil BMW i5

Årets bil 2024 er kåret 

Årets bil 2024 er kåret. Vinderen blev den luksuriøse BMW i5. Ligesom de foregående år er årets bil 2024 også en elbil. I finalen til årets bil 2024, var der faktisk kun elbiler at se. De tre imponerende finalebiler var den kinesiske Xpeng, tyske VW ID 7 og BMW i5. 

Igen i år er der fokus på elbiler 

Ligesom de foregående år, har der været et stort fokus på elbiler i konkurrencen Årets Bil. I dette års konkurrence var de sidste 7 biler, der kæmpede om finalepladserne, faktisk primært elbiler - dog med en enkelt plugin hybrid. Denne løb med syvendepladsen. Der var altså ingen hverken benzin- eller dieselbiler at se i konkurrencens slutfelt. Det støtter tydeligt op om den stigende interesse for elbiler, som vi også ser hos AL Finans, når bilkøbere ansøger om lån til elbiler. 

BMW i5 løb med sejren 

Lidt overraskende blev det i år den mere luksuriøse elbil - BMW i5, der løb med sejren. Den slog VW ID7 og Xpeng på målstregen, der fik henholdsvis en anden- og tredjeplads. Men hvordan kan det være, at det blev den tyske luksusbil, der løb med sejren? Ja faktisk har BMW tit været med i opløbet om de øverste pladser på podiet, når årets bil skulle kåres. Men i alle de 55 år konkurrencen har løbet af stablen, har den altså ikke vundet. Indtil nu. BMW i5 er heller ikke for alle. Det er en dyr bil, og faktisk også den dyreste, der nogensinde har vundet konkurrencen Årets Bil. Prisen for den billigste i5 Sedan starter på 583.000 kr. 

2. og 3. pladsen til årets bil 2024

Selvom BMW i5 løb med sejren, er der også mange rosende ord til konkurrencens anden- og tredjeplads. 

På andenpladsen finder du tyske Volkswagen, som er kendt for at klare sig godt i konkurrencen og som også har flere sejre bag sig. I 2024 fik Volkswagen altså en flot andenplads med deres nye VW ID7. Her er igen tale om en 100% elbil - og den nyeste i ID-serien. ID.7 er en stor lækker sedan - med alle de gode kvaliteter vi kender fra Volkswagen. I 2024 kommer den også som Stationcar. 

På en tredjeplads kom en helt ny kinesisk elbil, som nok de færreste har hørt om. Det er en 100% elektrisk bil ved navn Xpeng. Her får du en elbil til en billigere pris end de to andre. Det er en rigtig “blærerøvsbil” med et stort udstyrsniveau og et futuristisk og luksuriøst ydre og indre. Xpeng fik kun en tredjeplads, da den ikke helt kan hamle op med sikkerheden og de gode valg af materialer, som vi ser hos både VW og BMW. Der er dog ingen tvivl om, at en Xpengs overlegne ydre vil få naboen til at kigge en ekstra gang, når den parkeres i garagen. 

Køb af  BMW i5

Er du interesseret i at købe BMW i5 som Sedan, kan du ansøge om et lån allerede nu. I foråret 2024 kommer der også en stationcar-udgave af i5’eren. Hos AL Finans tilbyder vi altid lån til elbil med attraktive vilkår.

Beregn prisen på din nye elbil

Relaterede artikler