Gode råd til finansiering af brugt bil

Hvad skal du være ekstra opmærksom på, når du køber brugt bil.

Fem gode råd til finansiering af brugt bil

Hos AL Finans finansierer vi både nye og brugte biler, og blandt vores kunder er brugte biler et populært valg. Køber du en brugt bil, får du ofte mere bil for pengene og kan derfor komme tættere på din drømmebil for et lavere beløb. 

Her på siden har vi samlet 5 gode råd til dig, der går med tankerne om at købe en brugt bil, og hvad du skal være ekstra opmærksom på, inden du beslutter dig for, hvilken bil du skal vælge. 

1. Overvej om du skal købe bilen brugt af en forhandler eller en privatperson 

Mange bilforhandlere sælger brugte biler. Køber du bilen brugt hos en forhandler, får du mere sikkerhed for købet end ved at købe den af en privatperson. Ved at handle med en forhandler, vil du altid være dækket af købeloven, og der vil være højere garanti for bilens kvalitet. Dog kan der være grunde til, at du ønsker at købe bilen privat. Mange der handler privat, handler med familie eller venner. Du vil her kunne være mere sikker på, at personen du handler med er ærlig og fair omkring salget, end hvis du handler privat med en person, du ikke kender. 

2. Få en prøvetur

Omend du vælger at handle med en forhandler eller en privatperson, skal du altid bede om en prøvetur i bilen. Turen skal gerne være lang nok til du kan få fornemmelsen af, at alt virker som det skal - fx motor, gearkasse og kølesystem. Hvis du oplever problemer som sælger ikke har gjort opmærksom på inden købet, så bed om et afslag i prisen - eller som minimum om at få en prøvetur mere, inden du beslutter dig.  

3. Få lavet en brugtvognstest

En god idé ved køb af brugt bil, er at køre den til brugtvognstest inden den endelig slutseddel underskrives. Mange tror, at det at bilen har været til syn er garanti nok for, at den fungerer som den skal, men det er det ikke nødvendigvis. Ved et syn tjekker man nemlig kun om bilen er i lovlig stand, man tjekker ikke, hvordan bilen ellers har det. En brugtvognstest er mere gennemgribende end et syn. 

4. Lav en klar aftale om hvordan og hvornår sælger skal have pengene

Hos AL finans oplever vi nogle gange bekymringer fra købere omkring overdragelse af penge til sælger. Især når sælger er en privatperson. Finansieringsselskabet kræver, at du har fået overdraget bilen, før de kan udbetale pengene. Dog vil mange sælgere have pengene inden de overdrager bilen, og der kan derfor nemt opstå uoverensstemmelser. Det kan derfor være en god idé at aftale med sælger på forhånd, hvordan selve købet skal foregå. Du kan altid kontakte dit finansieringsselskab, fx AL Finans, og vi vil sætte dig ind i hele processen ved brugtbilkøb. 

5. Tjek altid slutsedlen 

Inden du skriver under på slutsedlen, skal du huske at gennemgå den, og tjekke at alt stemmer overens. Når først slutsedlen er underskrevet, så kan du ikke fortryde købet. Vi anbefaler vores kunder at få FDM til at godkende slutsedlen. Du kan læse mere om, hvordan du sender slutsedlen til FDM her.

Har du spørgsmål til køb af brugt bil, sidder vi altid klar til at hjælpe dig. Du er velkommen til at kontakte os. 

Relaterede artikler