Skal jeg købe ny eller brugt bil? 

Vi guider dig gennem både fordele og ulemper ved at købe henholdsvis en brugt eller en ny bil.

Fordele og ulemper ved køb af en brugt bil

Vælger du at købe en brugt bil, enten hos en forhandler eller af en privatperson, er der både fordele og ulemper frem for at købe bilen fra ny. 

Spar penge ved køb af en brugt bil 

En af de største fordele ved at købe en brugt bil er, at du ofte vil kunne spare en del penge. Hvis bilen købes brugt, kan du typisk finde en bil, der er større, har mere ekstraudstyr eller mere komfort end en ny bil inden for samme budgetramme.

Ved at købe en bil brugt, kan du komme endnu tættere på din drømmebil. 

Mindre tab på en brugt bil 

Køber du en bil fra ny, er du typisk meget øm omkring den, da den gerne skal holde sin “nye” stand i mange år. Køber du til gengæld bilen brugt, vil den højst sandsynligt komme med lidt skønhedsfejl, og du vil måske ikke være lige så øm omkring den. Derudover er en brugt bil nemmere at sælge uden de store tab, hvis du en dag ønsker at udskifte den. Det er modsat en ny bil, som taber værdi så snart den tages i brug

Bilens stand 

Hvis du køber en brugt bil, og den kommer med garanti, er garantien ofte gældende i en kortere periode, end hvad du ville få ved køb af en ny bil. Derudover kommer en brugt bil ofte med lidt flere skavanker end en ny, og du kan derfor risikere at den oftere skal på værksted end en ny bil. Den brugte bils stand afhænger selvfølgelig af, hvor gammel den er, og hvor meget den har kørt. Du vil derfor sagtens kunne finde en brugt bil, som er i rigtig god stand - her kan en brugtvognstest være en god ide. Ved en brugtvognstest, får du bilen testet både udvendigt og indvendigt inden der endeligt skrives under på slutsedlen.

Fordele og ulemper ved køb af ny bil

Der er noget helt særligt ved at sætte sig ind i en spritny bil, og mange vil nok også helst eje en bil ingen har kørt i før. Der findes både fordele og ulemper ved at investere i en ny bil frem for en brugt.

En bil uden skavanker

En af de største fordele ved at købe en ny bil er, at du får en bil helt uden skavanker, skrammer og kørte kilometer. Køber du bilen fra ny, får du også en fabriksgaranti. Modsat køb af en brugt bil, skal du sandsynligvis ikke bruge lige så mange penge på reparationer, eller bekymre dig om skjulte skader eller skrammer forårsaget af de tidligere ejere. 

Køber du en ny bil, får du fabriksgaranti og en bil helt uden skavanker.

Kør længere på literen 

Endnu en fordel ved at købe en bil fra ny er, at den ofte kører længere på literen. Du vil derfor i det “store” regnskab kunne spare penge, da du ikke bruger lige så mange penge på brændstof. Igen afhænger det selvfølgelig af model og mærke, og også af hvilken brugt bil du sammenligner med. 

Få de nyeste features og funktioner 

Køber du en ny bil, vil du få nogle af de nyeste funktioner eller have mulighed for at tilkøbe dem som ekstraudstyr. Selv de små og billige modeller kommer med standardindstillinger, der ofte kan “mere”, end hvad en ældre bil kan. Det kan fx være aircondition, bluetooth, automatlås og digitale radiokanaler. Det kan være de “nye” features, som får nogle til at vælge en ny bil til og en brugt bil fra.  

En ny bil er ofte mere sikker

Sikkerheden i nye biler er ofte bedre end i ældre biler. Mange vægter denne sikkerhed højt, især hvis de har børn i bilen, eller kører lange ture med højere risiko for trafikuheld. 

Skal jeg så vælge at købe en ny eller brugt bil? 

Det er helt op til dig, om din næste bil skal være ny eller brugt. Som sagt er der fordele og ulemper ved begge, og det drejer sig i første omgang om at finde frem til dine egne behov samt hvilke krav du har til din nye bil. Skal den være billig? køre lang på literen? Have klimaanlæg? osv. Når først du har fundet frem til dine kriteriere, er det bare om at gå på jagt, evt. ved at sammenligne både nye og brugte modeller. 

Hvor meget kan du låne til en brugt eller ny bil?

Vi finansierer både nye og brugte biler. Er du i tvivl om, hvor meget du kan låne til en bil? Prøv vores købsberegner, og få svar på, hvor meget du kan låne til enten din nye bil eller nye brugte bil. 

Relaterede artikler