Overvejer du at købe en brugt elbil?

Gode råd til køb af brugt elbil

Kan man købe en brugt elbil? 

I AL Finans finansierer vi flere og flere brugte elbiler med vores billån til plugin hybrid- og elbil. Der mangler dog stadig en del erfaring for salg af brugte elbiler, og markedet er ikke så udviklet som markedet for brændstofbiler. Det er derfor en god idé, du er ekstra opmærksom, hvis du ønsker at købe en elbil brugt. Vi giver dig her nogle gode råd til køb af brugt elbil. 

Hvad er prisen på en brugt elbil?

En præcis prisramme for brugte elbiler er svær at sætte, da der ofte ikke findes et stort udvalg på markedet samtidig. Det er derfor svært at sammenligne priser på bilerne. Udover udbud og efterspørgsel afhænger bilens pris selvfølgelig også af årgang og stand, her skal man især være opmærksom på bilens batteri. 

Batteriet på en brugt elbil

Køber du en elbil brugt, skal du være opmærksom på bilens batteri. Et batteri vil miste kapacitet over tid, og det kan have betydning for bilens rækkevidde. Her vil bilens alder selvfølgelig have en afgørende betydning, samt hvor langt tidligere ejer har kørt i bilen. Det kan derfor være en god idé at teste batteriets kapicitet - hvilke er en mulighed på de fleste nyere elbiler. Mange bilmærker har endda 8 års samt 160.000 km garanti på batteriet. Et batteri er “normalt” og fungerer som det skal, så længe det ikke kommer under 70% i kapacitet. 

Hvor finder jeg brugte elbiler til salg?

Brugte elbiler kan du finde på brugtbilsmarkedet online eller hos din lokale bilforhandler. Det er også muligt at købe dem i en privathandel, men her er der flere ting, du skal være ekstra opmærksom på. Du kan læse mere om privat bilhandel her. Et godt sted at gå på udkig efter brugte elbiler er på www.bilbasen.dk. Her kan du se deres udvalg af brugte elbiler, bilens pris og hvor i landet bilen befinder sig.  

Lån til en brugt elbil

Hos AL Finans har vi finansieret en del brugte elbiler med vores billån til elbiler. Her får du et attraktivt lån til både el- og plugin hybridbiler. Prøv vores låneberegner, og se prisen på dit lån.