Er bilen klar til kør-selv ferie?

Gode råd til at gøre bilen sommerklar.

Står dette års sommerferie på kør-selv ferie? Med en kør-selv ferie får du en vis mængde frihed, da du ikke er afhængig af specifikke flyafgange og destinationer. Bliver vejret dårligt, kan du blot rejse videre. Inden du bevæger dig ud på en lang køretur, er det en god idé at sørge for, at bilen er klar til at køre de mange kilometer. Vi giver dig derfor nogle gode råd til, hvordan du gør bilen sommerklar. 

Tjek bilens stand

Inden du skal afsted på ferie, er det en god idé at være bevidst om bilens stand. Det kan derfor være en god idé at tjekke bl.a. bilens olie, klimaanlæg, bremser osv. Nedenfor lister vi nogle af de vigtigste punkter. 

Tjek bilens oliestand 

Inden du skal køre langt, er det en god idé at tjekke bilens oliestand. Olieniveauet i bilen skal være mellem minimum og maximum på oliepinden. Du kan evt. læse mere om bilens oliestand i instruktionsbogen. Det er vigtigt, at der er olie på bilen - da det smører bilens dele og derved sørger for, at motoren fungerer som den skal og ikke bliver overophedet.

Dæk

Skal du køre langt, er det en god idé at tjekke bilens dæk. Her skal du se efter dækmønstret. Ifølge lovgivningen må dækmønsteret ikke være under 1,6 cm. Det kan også være en god idé at tjekke lufttrykket i dækkene. På de fleste biler lyser en advarselslampe, hvis dæktrykket falder. Du kan tjekke dæktrykket og fylde luft på, på de fleste tankstationer. Hvor meget dæktrykket skal være på, finder du i bilens instruktionsbog eller på en mærkat i tankdækslet, på en dørstolpe eller lign. Hvis du kører med meget læs og en høj hastighed, kan dæktrykket være anvist højere.    

Godt udsyn på turen

Det er vigtigt at have et godt udsyn, når du skal køre langt. Husk derfor at fylde sprinklervæske på bilen. Tag evt. en ekstra flaske med på turen, så du altid kan fylde op undervejs. Tjek også at dine vinduesviskere virker som de skal - fx at gummiet ikke er ved at falde af. Du kan med fordel vaske dine vinduer både ude og inde, samt bak- og sidespejl. Du kan anvende glasrengøringsmiddel til det.

Klimaanlæg / aircondition

Skal du køre langt og i lande hvor der kan være høje temperaturer, er det vigtigt, du kan køle bilens kabine ned. Inden du tager afsted, er det derfor en god idé at sørge for, at anlægget virker som det skal. 

Sikkerhedsudstyr i byen 

Vi anbefaler altid, at du har en advarselstrekant og sikkerhedsveste i bilen. I Danmark er en advarselstrekant lovpligtig, hvis der sker et uheld eller motorstop. Sikkerhedsveste er en anbefaling, og der skal gerne være veste til alle passagerer i bilen. Der kan være andre regler for sikkerhed i de forskellige lande, både ift. advarselstrekant, sikkerhedsveste, forbindingskasse, brandslukkere m.m. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i disse, inden I kører på ferie. FDM har lavet en liste over de forskellige regler i en række lande, som du finder her. 

Skal du have en ny bil til sommerferien?

Overvejer du at skifte din bil, inden du skal køre på sommerferie? Du kan nemt og hurtigt søge om et lån hos os. Vi låner både til nye og brugte biler - og vores ekspeditionstid er hurtig. Det eneste du skal gøre, er at finde den bil, du ønsker finansieret, og sende din ansøgning til os via vores låneberegner.