Hvilken bil skal jeg vælge?

Læs vores guide til, hvilken type bil du skal vælge alt efter din livstil og behov. 

Vores guide til valg af bil 

Hos AL Finans finansierer vi alle slags biler - både brugte og nye. Vi ved dog også, at det kan være svært at vælge, hvilken bil der passer til dig og dine behov. Vi har derfor lavet en guide til dig. 

Den miljøbevidste 

Går du op i klima og miljø, eller har du et ønske om at tage flere klimasmarte valg i hverdagen, så er en elbil noget for dig. Ved at vælge en elbil tager du ansvar for klimaforandringer og deltager aktivt i kampen for en grønnere fremtid. En elbil er den bil, som udleder mindst Co2. Derudover er en elbil billig i forbrug, da du ikke skal betale for brændstof, blot el. Elbiler fås i mange modeller og typer, og du kan vælge mellem både mindre elbiler - som f.eks. Renault Zoe -  eller store elbiler som f.eks. Tesla. Vil du vide mere om elbiler, og om det er bilen for dig? Læs om elbiler og vores grønne billån her

Byboeren 

Bor du i en storby, har du muligvis ikke helt så høje krav til specifikationerne på din bil. Du bruger kun bilen til og fra arbejde, og hvis du engang imellem skal besøge familie eller venner udenfor byen. Mange byboeren vælger en lille bil, eller det som blandt producenter kaldes en minibil. Her får du ofte en billig bil, samt en bil der uden problemer kan parkeres overalt i byen. De fleste minibiler kan i dag købes fra ny til under 100.000 kr. Det kunne fx være en Peugeot 108 eller en Kia Picanto. Vil du gøre det endnu billigere, kan du nemt finde en minibil brugt til billige penge. Mange byboere er også glade for leasing, især hvis de kun vil være bilejere for en kort periode. 

Pendleren  

Kører du meget til daglig, fx med en lang strækning til og fra arbejde - så vil en dieselbil som regel være bedst til dig. Det er på de lange ture, at en dieselbils motor yder sit bedste. For dig der kører langt, er det vigtigt at køreturen er behagelig. Det betyder bl.a. et behageligt førersæde, god plads i kabinen, at motoren er støjsvag, at bilen ligger godt på vejen og kører langt på literen.

Det er ofte en afvejning, for større biler er ofte mere støjsvage og med mere komfort - og sikkerhedsudstyr, men går kortere på literen. Små biler går længere på literen, men her gives der køb på noget komfort og sikkerhed.

Her kan du med fordel vælge en bil af større model - fx en stationcar eller SUV. Kører du langt, vil det være oplagt at købe en ny bil, eller en let brugt bil der kun har kørt få kilometer. I de senere år, har vi også set, at flere er begyndt at bruge elbiler til pendling. Her skal man dog være obs på det daglige kørselsbehov, batteriets rækkevidde, samt muligheder for opladning både hjemme, undervejs og ved arbejdspladsen. 

Den sparsommelige

Er du på udkig efter en bil som ikke sprænger budgettet, så kan en brugt bil være noget for dig. Ved at købe en brugt bil, kan du få meget bil for pengene. På den måde kan du få råd til en bil, du måske ellers ikke ville have råd til, hvis du skulle købe den fra ny. Besøg www.bilbasen.dk og gå på opdagelse i markedet for brugte biler. Der er noget for ethvert budget, og vi er sikre på, at du finder noget du kan lide. Vil du vide mere om finansiering af brugte biler, så læs her

Familien

Er du en familie med børn, så er kravene til din bil anderledes end hos dem uden. Her er de to mest afgørende faktorer ofte plads og sikkerhedsudstyr. Der skal gerne skal være plads til minimum ét barnesæde, derudover barnevogn og bagage. Af denne årsag, er stationcars eller SUV populære valg når der skal vælges bil med plads til børn. Er din familie stor, er en MPV med sine 7 sæder en mulighed for dig. Få mere hjælp til at vælge den rigtige familiebil i vores guide her

Finansier din drømmebil hos os

Hvilken bil du skal vælge afhænger selvfølgelig af dine behov. Det er altid en god idé at sætte sig nogle krav til specifikationer, pris m.m. og at starte en research derfra. Lav din research på internettet eller besøg en forhandler. Hos AL Finans er vi altid klar til at hjælpe dig med finansieringen af din nye bil. 

Asøg om et billån. Vi behandler din ansøgning hurtigst muligt.

Relaterede artikler