Elbil eller benzinbil?

Er du på udkig efter en ny bil, men er i tvivl om du skal købe en el- eller benzinbil?

Her på siden har vi forsøgt at sammenligne henholdsvis elbiler og benzinbiler ift. pris, miljøbelastning og behov. Forhåbentlig vil det gøre beslutningen om hvorvidt din nye bil skal være en el- eller benzinbil nemmere at træffe.

Hvad koster det at have en elbil vs. benzinbil?   

En af de afgørende faktorer, når du skal vælge ny bil er prisen på bilen. Det er ikke kun i forhold til bilens faktiske pris, men også dens forbrug. For benzin- og dieselbiler snakker man om “hvor langt den kører på literen”. Men hvad med elbilen, hvor hører den til i det regnskab? Spørgsmålet er om det er billigst at køre i en elbil eller en benzinbil?” Svaret er enkelt, det er billigst at køre i en elbil. FDM har udregnet hvor meget det koster pr. km. at køre i henholdsvis benzin, diesel, hybrid, plugin hybrid og el. Resultatet viser, at benzinbilen er dyrest og elbilen billigst. Dog er prisforskellen rimelig beskeden. Du kan se hele FDM’s regnestykke her.  Vær bevidst om, at hvad der er billigst hurtigt kan ændre sig i takt med, at godtgørelse af elafgifter ændrer sig. Det handler derfor om at holde sig opdateret på nye regler og love vedrørende el-afgifter. 

Hvad betyder det for miljøet at vælge el- eller benzinbil?

Der sættes ofte spørgsmålstegn ved, om elbiler i virkeligheden er så miljøvenlige som der påstås. Diskussionen går bl.a. på om produktionen af elbiler udleder mere Co2 end produktionen af benzinbiler. Samt, at hvis den strøm vi bruger til at oplade vores elbil med ikke er grøn, så bidrager elbilen stadig til Co2 udledning. Videnskab.dk har lavet en nærmere undersøgelse, der belyser hvorvidt elbiler virkelig er bedre for miljøet eller ej. Deres konklusion er, at ser man på den lange bane, så er det elbilen der udleder mindst Co2 i løbet af sin levetid sammenlignet med benzinbilen. Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til forbedringer hos elbilen. Hvis du vil læse mere om undersøgelsen - finder du artiklen fra Videnskab.dk her.

Passer dit kørselsbehov til en el- eller benzinbil? 

Om det er en el- eller benzinbil, der er det bedste valg for dig afhænger især af dit kørselsbehov. Generelt er en elbil et godt valg til dig som ikke kører langt. En elbil er en oplagt bybil, da der er ladestationer på mange parkeringspladser. En elbil kan også være for dig, der vil køre på motorvej. Her skal du dog være forberedt på at kører du længere end det opladet batteri kan, så kommer du til at bruge mere tid på tankstationen end normalt, fordi bilen skal oplades. Det skal siges, at der er forskel på elbiler, og nogle kører længere på en opladning end andre. Længst kører Tesla, som kan køre omkring 400 km på en fuld opladning. Hvis du kører langt eller meget på landevej, og ikke har mulighed for at have en ladestation i dit hjem, så er en benzinbil mere oplagt for dig.

Elbil og benzinbil ligger i hver sin ende af skalaen, men der findes også biler midt i mellem. Diesel, hybrid eller plugin hybrid er endnu en mulighed, når du skal vælge ny bil. 

Fordele ved at finansiere plugin hybrid- eller elbil

Hos AL Finans kan du låne penge til en plugin hybrid- eller elbil til en lavere rente, end hvis du vil finansiere en anden type bil. Det kan du, fordi vi støtter op om en grønnere fremtid. Det gør vi ved at gøre det fordelagtigt for vores kunder at vælge dette lån.