Leasing eller køb af bil

Skal jeg købe eller lease en bil? Vi har samlet fordele og ulemper ved henholdsvis køb og leasing.

Fordele ved køb af bil

Køber du en bil, ejer du den. Du har råderet over bilen, og skal ikke bekymre dig om eventuelle udgifter ved tilbagelevering. Som bilejer kan du altid sælge bilen, hvis du ikke længere har brug for den. 

En lavere månedlig ydelse

Kender du ikke dit kørselsbehov, kan det være en fordel at købe frem for at lease. Ejer du din bil, kan du nemlig altid selv bestemme, hvor meget du vil køre, da der ikke er kilometerbegrænsning som ved leasing. Bilens købspris og dermed også den månedlige ydelse afhænger selvfølgelig af, hvilken bil og finansiering du vælger.

Ingen bekymringer for efterregninger

En købt bil er din bil. Du bestemmer selv, hvordan du behandler den, og hvor langt du kører i den. Du skal ikke være bekymret for store efterregninger pga. overkørte kilometer, parkeringsbuler eller ødelagt interiør.

Vil du ikke længere have bilen, kan du altid sælge den og indfri dit billån. 

Undgå værditab ved køb af brugt bil

Vælger du at købe en brugt bil, så kan du ofte få meget bil for pengene. Værditabet de første år er typisk mindre på brugte biler. Det hele afhænger naturligvis af, hvilken bil du er på udkig efter. Derfor kan du altid tale med os, så vi kan hjælpe dig med at vælge rigtigt. Læs mere om fordelene ved at købe en brugt bil her. 

Ulemper ved at købe en bil 

Når du køber en bil, kan du ikke vide, hvad bilen er værd, når du om nogle år vil sælge bilen igen. Det betyder, at du ikke kender værditabet på bilen, før bilen er solgt igen. Ejer du selv bilen, står du også selv for alt vedligehold og service. Det vil ofte være inkluderet i en privatleasingaftale. Endnu en ulempe ved at købe bilen er, at hvis registreringsafgiften på biler bliver sat ned, så sker der ofte det, at bilens værdi falder tilsvarende.

Fordele ved leasing af bil

Leasing er for dig, der ønsker en gennemskuelig aftale. Du betaler en månedlig ydelse for at have en bil til rådighed. Når din leasingperiode slutter, kan du enten aflevere bilen tilbage og lease en ny, eller du kan lease bilen i en ny periode. 

Privatleasing af bil  

Når man snakker om leasing, skal man skelne mellem leasing til private og leasing til erhverv. Ønsker du at vide mere om fordelene for erhvervsleasing, så læs her. Vil du lease som privatkunde, har du sikkert allerede gjort dig nogle overvejelser om det. Når du leaser en bil, betaler du en månedlig ydelse, der ofte inkluderer både service- og reparationsaftale. Man kan sige, at du “lejer” en bil af leasingselskabet. 

Ingen økonomisk binding 

Det er ofte en lettere økonomisk beslutning at lease frem for at købe en bil. Efter 12 måneder kan du aflevere din leasingbil tilbage. Der er ingen lån der skal indfries.

Vil du gerne have en ny bil når leasingperioden slutter, kan du altid lease en ny. 

Ulemper ved leasing 

Hvis du leaser en bil, skal du være bevidst om dit kørselsbehov i leasingperioden. Fx hvor mange kilometer du forventer at køre i bilen pr. år. Alle leasingaftaler udfyldes med et aftalt antal kilometer du må køre i perioden. Overskrides det antal kilometer, skal der betales for de ekstra kørte kilometer. Det kan derfor pludseligt blive en dyr fornøjelse. Når din leasingbil skal leveres tilbage, så skal du være opmærksom på, hvilken stand den skal tilbageleveres i. Det fremgår af din leasingaftale.

Forskellen på leasing og køb

Der er et par afgørende forskelle på leasing og bilkøb. Når du køber en bil, betaler du en ydelse til finansieringsselskabet for dit lån. Med leasing derimod betaler du en månedlig ydelse til leasingselskabet. Når du betaler af på dit billån, betaler du så længe lånet løber. Når lånet er betalt ud, har du en bil uden en månedlig udgift. Har du en leasingbil er den månedlige leasingydelse en “leje” til leasingselskabet. Du ejer altså ikke et aktiv. I visse tilfælde kan du vælge at købe dine leasingbil efter endt leasingperiode. Valget mellem leasing eller køb af bil er individuelt. Det afhænger af dine behov og ønske til at have bil.   

Leasing eller køb hos AL Finans 

Hos AL Finans er vi altid klar til at hjælpe vores kunder med deres næste bil. Vi har derfor både billån til private og erhverv. Vi tilbyder også erhvervsleasing til virksomheder, der ønsker en fleksibel løsning. Ønsker du som privatperson at lease din bil, kan vi også hjælpe med det. Vi tilbyder privatleasing gennem vores mange bilforhandlere i hele Danmark. 

Relaterede artikler