Plugin Hybrid vs. Hybrid

Hvad er forskellen på en hybridbil (HEV) og en plugin hybridbil (PHEV)?

Skal du købe ny bil? I dag er udvalget stort - og du kan vælge mellem både benzinbiler, dieselbiler, elbiler, hybridbiler og plugin hybridbiler. Især forskellen på en hybrid og plugin hybrid, kan være svær at gennemskue. For hvad er forskellen egentlig? I denne artikel giver vi dig svaret. 

Hvad er forskellen på hybrid og plugin hybrid? 

Flere og flere danskere ønsker at tage et mere klimvenligt valg, når de skal købe ny bil. Men ikke alle ønsker at køre 100% el, og vælger derfor en vej midtimellem. Her falder valget ofte på en plugin hybridbil eller en hybridbil. Men hvad er forskellen egentlig på de to bil? 

Hybridbil

En af de største forskelle på en hybrid og plugin hybrid er hvor langt de kan køre på el. Som udgangspunkt kan en hybridbil ikke køre på el alene, da den kun har en intern opladningsmulighed og meget lille batterikapacitet. Hvis en hybridbil kan køre på el alene, kommer det med sine begrænsninger. Det kan fx være, at den kan køre max 30/km i timen og ikke tåler hårde accelerationer. Desuden har en hybridbil, der kører på el alene, ofte en kortere rækkevidde på 2-3 km, herefter starter brændstofmotoren automatisk. På en hybridbil er elmotoren altså kun en hjælp til brændstofmotoren ved acceleration og igangsættelse.  

Plugin hybridbil

En plugin hybridbil kan køre noget længere på el. Den kan ofte køre mellem 35 og 80 kilometer på en opladning ved normal kørsel. På en plugin hybrid hjælper elmotoren også ved igangsætning og acceleration, når brændstofmotoren trækker. 

Plugin hybrid vs. hybrid opladning 

Endnu en forskel på hybridbiler og plugin hybridbiler er opladningsmetoden.
En hybridbil skal ikke oplades med et kabel med el, da den lader sig selv under kørsel. En hybridbil kører primært på brændstof og dens elmotor bruges stort set kun som en hjælp til brændstofmotoren ved acceleration og igangsættelse.  

En plugin hybridbil har både en intern og ekstern opladningsmulighed. Det vil sige, at den kan oplades enten fra en ladestander eller 220V - ligesom en elbil. Eller den kan oplades af bilens brændstofmotor.

 Skal jeg vælge hybrid eller plugin hybrid?

Om du skal vælge en hybrid eller plugin hybrid, afhænger selvfølgelig af dine behov og ønsker til en bil. Vil du gerne tage det mest klimavenlige valg af de to, så er en plugin hybridbil det rigtige for dig. 
Vil du derimod hellere have en benzin/diesel bil, der ikke skal oplades, men tankes som en normal bil, så er en hybrid noget for dig. Vælger du en hybridbil, får du ikke rigtig følelsen af at køre på el, da du stort set aldrig vil køre på bilens elmotor alene. Vælger du en plugin hybrid, vil du komme tættere på det at køre elbil, da nogle plugin hybridbiler kan køre op til 80 km på el. Selvom plugin hybridbilen er det mere klimavenlige valg af de to, så er den dog ikke den store spiller i kampen mod at nedsætte bilers Co2. Her skal du derimod vælge en elbil, som kører på 100% el.

Lån til en plugin hybridbil

Hos AL Finans kan du låne til en plugin hybridbil med ned til 0% i udbetaling. Vi finansierer plugin hybridbiler med vores billån til plugin hybrid- og elbiler. Besøg vores skræddersyede låneberegner.