God råd til køb af campingvogn

Overvejer du at købe en campingvogn?

Overvejer du at købe en campingvogn - måske for første gang? Vi har samlet en række gode råd, som er gavnlige  at have med sig, når man skal ud at købe en campingvogn. 

Hvilke behov skal din campingvogn opfylde?

Er I en familie med små børn eller er I et par uden børn, kan jeres behov til en campingvogn være vidt forskellige. Har I små børn, kan det fx være en fordel at vælge en campingvogn med køjesenge. Er I kun to voksne, så vægter I måske i højere grad et godt sengeområde med dobbeltseng samt et område med spiseplads. Der er også forskel på, om du skal rejse langt med campingvogn eller om du skal bo som fastligger på en campingplads. Er du i tvivl om hvilken campingvogn, der passer til dine behov, kan du læse mere i artiklen “hvilken campingvogn skal jeg vælge?”

Køb en brugt campingvogn 

Især hvis det er første gang, du skal købe en campingvogn,  kan det være en god idé at starte med at købe en brugt campingvogn. 

Prisen på en brugt campingvogn er oftest lavere end en fabriksny campingvogn. Du kan typisk spare et sted mellem 100.000 til 200.000 kr. ved at købe en brugt vogn. Samtidig falder en brugt campingvogns værdi ikke så hurtigt som en fabriksny. Hvis du er førstegangskøber,  kan det være en rigtig god idé at investere i en brugt campingvogn, da den er nemmere at komme af med igen, hvis din drøm om campinglivet pludselig ændrer sig.  Når du køber en brugt campingvogn er ting som fortelt, markise, aircondition osv. ofte med i prisen. Køber du en campingvogn fra ny, skal du betale ekstra for disse ting. 

Kørekort og vægt 

Når du skal købe en campingvogn, skal du kende den tilladte totalvægt på din bil og tilladte totalvægt på campingvognen. Vægten bruges bl.a. til at beregne hvilken kategori dit kørekort skal have for at du kan køre med campingvognen. Vil du vide mere om hvilken bil du du skal vælge til at trække en campingvogn, kan du læse mere her

Skal den købes af en forhandler eller privat?

Det kan være fristende at købe en campingvogn af en privatperson. Her skal man dog være opmærksom på, at der ikke findes nogle regler for garantier, når man køber privat. Hvis det ender med, at campingvognen har en skjult skade eller fugt,  så er der ikke andet at gøre end selv at betale for udbedringen. Køber du din campingvogn (enten ny eller brugt) fra en forhandler, er vognen gennemgået ift. både fugt og alvorlige skader, og der ydes ofte også garanti. Køber du din campingvogn af en forhandler, vil du selvfølgelig også være omfattet af købelovens bestemmelser. Køber du hos en forhandler, er du altså bedre stillet, hvis der skulle være problemer med campingvognen, end hvis du køber af en privat. 

Se og prøvekør din nye campingvogn

Er du i tvivl om hvilken type campingvogn du skal vælge? Hos en campingvognforhandler er campingvognene udstillet og man kan nemt komme rundt og se på de forskellige vogne. Husk at mærke efter om det føles som den rigtige vogn for dig og din familien.  Du kan evt. spørge om en prøvetur med campingvognen. Især hvis du køber en brugt campingvogn, kan en prøvetur være relevant. Du skal mærke om tilkoblingen virker som den skal og om den spænder ordentlig fast på trækkrogen. Mærk om vognen er stabil under kørsel og kontroller om bremser og håndbremse virker og føles rigtige. 

Lån til både nye og brugte campingvogne købt af en forhandler.

Relaterede artikler