Nye elbiler 2022

Hold øje med disse 5 elbiler i 2022

I de kommende år kommer vi uden tvivl til at se flere og flere elbiler. 2022 er ingen undtagelse - og vi har derfor samlet 5 elbiler, som vi mener, er værd at holde øje med i 2022.  Det er selvfølgelig kun et lille udpluk af de mange spændende elbiler, der findes eller som snart kommer. 

Hyundai Ionic 5 - årets elbil 2022

Vinderen af årets bil 2022 skal selvfølgelig nævnes som en af de biler, der er værd at holde øje med i 2022. Hyundai Ionic 5 er med sin rummelighed designet til at passe til familiens behov. Bilens pris starter ved 329.995 kr. og har en range på 507 km. Hyundai Ionic 5 er en  rummelig bil til en god pris. Dens unikke design har også været med til at gøre bilen så iøjnefaldende. Vil du vide mere om Hyundai Ionic 5? Læs artiklen “årets bil 2022”

VW ID. Buzz - ikonisk charme

I oktober 2022 kommer Volkswagen med sit hidtil største medlem af ID-familien - nemlig ID. Buzz. ID. Buzz er en eldreven MPV’er. ID.Buzz kan ses som en afløser for både Sportsvan, Touran, Sharan og Tiguan All Space. Først i 2023 kommer udgaven med 7 sæder, men indtil da fås den med 5 sæder eller som varevogn. Startprisen er stadig ukendt og pt. kommer den med en rækkevidde på ca. 400 km ved 77 kwh batteri. Kan du forresten huske folkevognsrugbrødet? Den nye VW ID. Buzz har mange designmæssige lighedspunkter med den gamle klassiker - især det store VW logo som præger bilens front. ID. Buzz har motor både foran og bagved - og er dermed forhjulstrukket. Hold øje med VW ID. Buzz, hvis du er på udkig efter en stor eldreven familiebil med lidt ekstra kant og charme. 

VW ID. Buzz

BMW i7 - elegant luksus sedan 

En ny 100% elektrisk bil fra BMW 7-serien bliver introduceret senere i 2022. Det er en eldreven luksus sedan og den får navnet BMW i7. BMW i7 fremstår luksuriøs med sin elegance, gode komfort, rummelighed og sportslige køreegenskaber.  Denne udgave er 100% elektrisk, men fås også som både benzin, diesel og plugin hybrid. BMW er netop nu i gang med at teste den nye i7 - bl.a. under ekstrem kulde, for netop at teste dens maksimale ydeevne. Der er endnu ingen konkret information om bilens pris og rækkevidde, men den forventes lanceret i løbet af 2022. 

Fisker Ocean - den bæredygtige bil

Til efteråret 2022 rammer den danske bildesigner og entreprenør Henrik Fiskers nye elbil Fisker Ocean det danske marked. Det er en mellemstor SUV med fem døre, fem sæder og en eller to elmotorer. Bilen tænker ikke kun på miljøet ved at køre på el. Flere funktioner i bilen er nemlig lavet ud fra et fokus på bæredygtighed. Bilen bliver derfor også markedsført som verdens mest bæredygtige bil. Den bliver fx produceret på en Co2-neutral fabrik og er primært bygget af genbrugsmaterialer. Bilen har bl.a. et soltag og en kabine skabt i materiale fremstillet af genbrugte fiskenet og plastik fra havet. Fisker Ocean har desuden solceller på taget, som laver tilskudsenergi til bilen. Måtter og al stofbeklædning i bilen er også fremstillet af genbrugsmateriale. Prisen på en Fisker Ocean starter ved 325.000 kr. Bilen skal ikke sælges via forhandlere, da Fisker  i stedet vil sælge direkte til forbrugerne. Når bilen er klar, vil man kunne se og prøvekøre bilen fra showrooms og pop-up butikker bl.a. i København. 

Mini Cooper Electric - bybil med stor køreglæde

Mini har ombygget deres populære bil “Mini Cooper” til en elbil  - kaldet Mini Cooper SE. Her får du en smart lille elbil, der er perfekt for dig, der bor i byen. I Mini Cooper SE er benzinmotoren, der normalt sidder fortil i bilen, udskiftet med en elmotor. Den er altså forhjulstrukken, hvilket giver den lille bil gode køreegenskaber.  Prisen for en Mini Cooper SE starter ved 265.000 kr. Mini Cooper SE har som den klassiske bil ikke den største rummelighed, og den er derfor bedst til kun 2 personer - selvom der dog er bagsæder i bilen. Endnu en grund til, at den lille elbil egner sig bedst til at kortere ture og bykørsel, er dens rækkevidde. Den har nemlig en rækkevidde på 188 km. Herefter skal batteriet oplades. Selvom den ikke imponerer med sin rækkevidde, så er Mini Cooper SE en sjov bil at køre i. Den imponerer med sine sjove og finurlige detaljer - og for dem som holder af den klassiske Mini Cooper eller generelt af minibiler, så er det helt sikkert en bil man kan kigge i retningen af i 2022. 

Mini Cooper SE

Flere elbiler på vej i 2022

Ovenstående er bare et lille udvalg af de mange elbiler, som kommer til Danmark i 2022. Fx kommer Peugeot med en ny el-version af Peugeot 308. Volvo kommer også med deres nyeste udgave af el SUV’en XC40 recharge med single-motor. Der er hvert fald ingen tvivl om, at elbilen virkelig har fået fat på markedet, og at vi kun kommer til at se mange flere i fremtiden. Hos AL Finans følger vi med i udviklingen på elbil-markedet og vi glæder os til at se de mange nye modeller som kommer i fremtiden. 

Relaterede artikler